Recepty

Recepty > kuře > marocké kuřátko

Marocké kuřátko recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

kuře, 6 cibulí, celá palička česneku, kečup, skořice, máslo, sůl

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na čtvrtky, které osolíme a obalíme z obou stran ve skořicí. Poté vložíme do suchého pekáčku, na kuřátko dáme všechen posekaný česnek a cibuli nakrájenou na kolečka, které dáme tolik, aby bylo kuřátko celé posypané a nebylo vidět. Navrch položíme plátky másla, přikryjeme a dáme péct na 40 minut do vyhřáté trouby. Poté pekáč vyndáme z trouby, kuře zalijeme kečupem, trochu vařečkou promícháme a dáme ještě na 20 minut přikryté dopéct.

Další jídla:
Pečená kuřecí stehýnka podáváme obložená cibulkou, rajčaty a přelitá výpekem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Marinovaná kuřecí křídla

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm marocké kuřátko.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.