Recepty > kuře > marocké kuřátko
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
kuře, 6 cibulí, celá palička česneku, kečup, skořice, máslo, sůl
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme na čtvrtky, které osolíme a obalíme z obou stran ve skořicí. Poté vložíme do suchého pekáčku, na kuřátko dáme všechen posekaný česnek a cibuli nakrájenou na kolečka, které dáme tolik, aby bylo kuřátko celé posypané a nebylo vidět. Navrch položíme plátky másla, přikryjeme a dáme péct na 40 minut do vyhřáté trouby. Poté pekáč vyndáme z trouby, kuře zalijeme kečupem, trochu vařečkou promícháme a dáme ještě na 20 minut přikryté dopéct.
Další jídla:
Pečená kuřecí stehýnka podáváme obložená cibulkou, rajčaty a přelitá výpekem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Marinovaná kuřecí křídla
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm marocké kuřátko.