Recepty

Recepty > kuře > marocké kuře na kuskusu

Marocké kuře na kuskusu recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

3 kuřecí plátky, sůl, drcený pepř, 1 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička mletého kmínu, konzerva krájených rajčat, 150 ml slepičího vývaru, 200 g zelených fazolek, 1 citron, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy:

Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, které osolíme, opepříme a promícháme s medem. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání smažíme 6-8 minut dozlatova. Poté vmícháme skořici, kmín, rajčata, vývar, kůru a šťávu z poloviny citronu. Nakonec přidáme fazolky, přivedeme k varu a necháme odkryté povařit dalších 8-10 minut, do změknutí fazolek. Podáváme s kuskusem.

Další jídla:
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuře na paprice můžeme podávat s knedlíkem.
Omelety s kuřecím masem podáváme s bramborovou kaší.
Bramborová kaše - brambory rozmačkáme a ušleháme ručním šlehačem.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Žampionová omáčka se smetanou a zásmažkou.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Kuřecí maso na paprice a smetaně v Papinově tlakovém hrnci

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm marocké kuře na kuskusu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.