Recepty > polévky > martinovská kapustnica
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou napsány v receptu.
Recept na přípravu:
Uvaříme doměkka uzené maso. Do vývaru dáme poté povařit kysané zelí. Zvlášť do měkka uvaříme brambory nakrájené na kostičky. Maso také nakrájíme a vše smícháme, přidáme ještě předem namočené sušené houby a a sušené švestky, povaříme. Zahustíme trochou mouky rozmíchané ve smetaně, vložíme ještě dobrou klobásku, nakrájenou na jemné plátky. Kořeníme solí, pepřem, paprikou.
Další recepty:
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rychlá vaječná polévka z pěti vajec.
Jitrnicová polévka z prejtu.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Fazolačka po uhersku s chlebem.
Sýrová polévka s bramborem posypaná nastrouhaným eidamem.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Staročeská kachna pečená na zelí.
Hustá květáková polévka se smetanou.
Slovenská kapustnica s vaječným žloutkem v mléce.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme vlasové nudle.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Kapustnica recept
Martinovská kapustnica přináší na české talíře svoji chuť.