Recepty

Recepty > kuře > martinská husa

Martinská husa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

Martinská husa: 1 husa, sůl, kmín, 1 jablko
Příloha: dušené zelí, bramborové knedlíky, houskové knedlíky, svatomartinské víno

Postup přípravy:

Očištěnou a omytou husu osolíme, okmínujeme a do břišní dutiny jí vložíme jablko. Takto připravenou husu vložíme do velkého pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C. První půlhodinu pečeme husu nepřikrytou, poté zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme doměkka, během pečení odebíráme vypečené sádlo a husu podléváme vodou. Asi po hodině poklici sundáme a husu dopečeme odkrytou dozlatova.

Martinskou husu podáváme s červeným nebo bílým dušeným zelím a bramborovými či houskovými knedlíky.

Další jídla:
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Kuřecí medailonky s plátky uzeného sýra.
Hrnec na vaření rýže asijským způsobem.
Pečená kuřecí stehýnka podáváme obložená cibulkou, rajčaty a přelitá výpekem.
Omáčka z kuřecích žaludků se smetanovou směsí.
Kuře na paprice podáváme s knedlíkem.
Pečená kachna s jablky a zelím přikyselená octem.
Marinovaná vepřová kýta s hranolkami.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme zapéct do křupava.
Marinovaná vepřová žebra pečeme za průběžného podlévání.
Marinovaná kuřecí křídla

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm martinská husa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.