Recepty > kuře > maso dvou druhů na víně
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
700 g kuřecího masa, 1 plátek vepřového masa, 1 velká cibule, 2 sáčky rýže, 1 lžička kurkumy nebo kari koření, 8 lžic bílého vína, kuřecí vývar, 1 balíček mražených fazolek, 1 malé balení mražených krevet, sůl, mletý pepř, máslo, olej, petrželová nať
Postup přípravy:
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět cibuli, zalijeme vývarem, vínem a přidáme opláchnutou rýži vysypanou ze sáčků. Osolíme, přidáme kurkumu nebo kari a dusíme asi 20 minut. Přidáme maso, krevety a fazolky a trochu podusíme, aby se chutě spojily. Nakonec můžeme přidat ještě trochu vína a citrónové šťávy.
Další jídla:
Naložené vepřové řízky s tatarskou omáčkou.
Kuřecí směs v tortile obložíme čerstvou zeleninou.
Kuře na cibuli podáváme společně se zelím.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Pečené kuře na moravance podáváme s rýží.
Jogurtová marináda na řízky které poté smažíme na rozehřátém oleji.
Naložené kuřecí řízky podáváme s hranolky.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Vepřová pečeně na víně s výpekem.
Medové kuře vložíme do trouby a pečeme.
Hlíva s těstovinami dosolíme a podáváme.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou
Recept, podle kterého připravíme pokrm maso dvou druhů na víně.