Recepty > hovězí maso > maso na zelenině
Na tento recept bude potřeba:
hovězí maso (nejlépe loupaná plec), slanina, sůl, cibule, olej, kořenová zelenina
Postup přípravy:
Maso (nejlépe loupanou hovězí plec) prošpikujeme, osolíme a v pekáči nebo hrnci, ve kterém je budeme později péct, orestujeme na cibuli. Poté maso vyjmeme a orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vrátíme zpět maso, podlijeme a pečeme pod pokličkou v troubě. Po změknutí masa odstraníme poklici a chvíli pečeme odkryté, aby maso získalo barvu.
Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.
Další recepty:
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Kachní roláda pečená.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat, zahustíme ji trochou hladké mouky.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Králík na zelenině recept
Maso na zelenině osloví jedlíky svou chutí.