Recepty

Recepty > kuře > maso v peřině

Recept na maso v peřině

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

4 plátky kuřecího masa, 500 g libového vepřového bůčku, 2-3 rohlíky, 2 vejce, 1 cibule, 2 stroužky česneku, olej, majoránka, sůl, mletý pepř, petrželka, mletá paprika, vegeta

Postup přípravy:

Omyté plátky kuřecího masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme paprikou. Bůček umeleme s rohlíky a česnekem, přidáme sůl, pepř, rozšlehaná vejce, vegetu, majoránku, pokrájenou petrželku a vše důkladně promícháme. Polovinu směsi rozložíme do pekáčku vymaštěného olejem, poklademe kuřecí maso a přikryjeme druhou polovinou směsi. Pečeme 60 minut v předem vyhřáté troubě.

Další jídla:
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Smažená kuřecí kapsa s vaječnou náplní.
Játra na víně ke konci dušení podlijeme vínem.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme ve vyhřáté troubě.
Kuře na kari koření a smetaně.
Gulášová polévka z mletého masa je podle potřeby dochucena polévkovým kořením.
Smetanové kuřecí kostky na kari s Nivou a smetanou.
Kuře tikka masala podáváme s rýží jako přílohou.
Vepřové na houbách s anglickou slaninou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuřecí závitky s hermelínem a kapary

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíme pokrm maso v peřině.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.