Recepty > polévky > masová soljanka
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g hovězího masa, 20 g másla, 1,5 litru vody, 1 dl kysané smetany, 8 oliv, 3 menší rajčata, 2 nasolené okurky, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce kaparů, kousek citronu, petrželka (nebo kopr), bobkový list, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Maso vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rajčatový protlak, třetinu vývaru z masa a vaříme 5 minut. Přidáme polovinu vařeného masa nakrájeného na tenké nudličky, na kostičky nakrájené okurky, kapary, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, zbytek vývaru, sůl, mletý pepř a vaříme 10 minut. Polívku nalijeme na talíře, do každé porce přidáme trochu smetany, vypeckované olivy, tenký plátek oloupaného citronu a jemně nasekanou petrželku, zbylé maso podáváme zvlášť.
Další recepty:
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Houbová soljanka s bílým pečivem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Saská soljanka se smetanou.
Soljanka na zimu
Masová soljanka přináší na české talíře svoji chuť.