Recepty

Recepty > polévky > masová soljanka

Masová soljanka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

350 g hovězího masa, 20 g másla, 1,5 litru vody, 1 dl kysané smetany, 8 oliv, 3 menší rajčata, 2 nasolené okurky, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce kaparů, kousek citronu, petrželka (nebo kopr), bobkový list, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Maso vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, vmícháme rajčatový protlak, třetinu vývaru z masa a vaříme 5 minut. Přidáme polovinu vařeného masa nakrájeného na tenké nudličky, na kostičky nakrájené okurky, kapary, bobkový list, spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, zbytek vývaru, sůl, mletý pepř a vaříme 10 minut. Polívku nalijeme na talíře, do každé porce přidáme trochu smetany, vypeckované olivy, tenký plátek oloupaného citronu a jemně nasekanou petrželku, zbylé maso podáváme zvlášť.

Další recepty:
Soljanka z hovězího masa se smetanou a olivami.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s houskovým knedlíkem.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Palačinky s masovou náplní ke kterým podáváme zeleninový salát.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Houbová soljanka s bílým pečivem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Polévka z uzené ryby do které vmícháme rybí maso.
Saská soljanka se smetanou.
Soljanka na zimu

Recepty
Motto

Masová soljanka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.