Recepty > polévky > masové knedlíčky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g mletého masa (hovězí a vepřové), 1/2 žemle, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 10g másla nebo sádla, lžička hladké mouky, pepř, sůl, 1-2 lžíce strouhanky
Recept na přípravu:
Žemli pokrájejte na plátky a zvlhčete mlékem, po prosáknutí rozmělněte, přidejte k masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou a strouhankou a promíchejte. Z hmoty udělejte malé knedlíčky, zavařte je do vařící polévky (nebo do vařící osolené vody, má-li být vývar čirý) a uvařte (4 minuty).
Další recepty:
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Polévkové kapání uvaříme.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Játrové knedlíčky do polévky
Masové knedlíčky do polévky má své chuťové kouzlo.