Recepty > polévky > masové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g masa, 1 malá cibule, 1 žemle, 30 g másla, 1 lžíci hladké mouky, 1 vejce, 3 stroužky česneku, sůl, majoránka, mletý bílý pepř, strouhanka
Recept na přípravu:
Maso a cibuli umeleme, promícháme s žemlí namočenou ve vodě a vymačkanou, máslem, moukou, vejcem a česnekem utřeným se solí. Dochutíme majoránkou, mletým pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme malé knedlíčky které vaříme zvlášť ve slané vodě 10 minut. Nejprve vyzkoušíme jeden a když se nerozvaří, vložíme do vařící vody ostatní. Rozvařují-li se, přidáme trochu mouky, nebo krupice.
Další recepty:
Sněhové knedlíčky do polévky se hodí ke špenátové polévce.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Polévkové knedlíčky
Masové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.