Recepty

Recepty > omáčky > masové špízy se švestkami

Masové špízy se švestkami recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

20 plátků anglické slaniny, 20 kusů čerstvých vypeckovaných švestek, 1 kilogram kuřecích prsou nakrájených na kostičky, chilli, moučkový cukr, 1 lžíci barevného pepře, sůl, 3 lžíce sezamového semínka, 3 lžíce olivového oleje

Jak připravit tento recept:

Do mísy vložíme na kostičky nakrájené kuřecí maso, přidáme olej, sůl, barevný pepř a sezamové semínko. Vše důkladně promícháme. Takto namarinované maso necháme alespoň dvě hodiny odležet v ledničce. Omyté a vypeckované švestky následně posypeme moučkovým cukrem a ochutíme solí a chilli kořením. Každou švestku poté zabalíme v plátku anglické slaniny. Z marinovaného masa a ze švestek zabalených ve slanině tvoříme špízy, které následně vložíme na rozpálený gril a ogrilujeme z obou stran dozlatova.

Další recepty:
Švestková polévka zahuštěná škrobem.
Kuře na švestkové omáčce uchováme v alobalu.
Hovězí maso na celeru podáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Koprová kulajda s kousky vajec.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Švestková omáčka k masu se zázvorem.
Chalupářské špízy z kuřecího masa.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí špízy se smetanovou omáčkou do které přidáme nastrouhanou nivu.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Švestková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje masové špízy se švestkami na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.