Recepty

Recepty > polévky > masový vývar

Masový vývar

Suroviny potřebné pro přípravu:

300-500g hovězích kostí, cca 2 litry vody, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, sůl

Recept na přípravu:

Kosti opláchněte vlažnou vodou, znečištěná místa oškrábejte nožem, kosti opět opláchněte, zalijte studenou vodou a vařte stejně jako vývar z masa. Ani vývar z kostí nemá být příliš mastný, proto při použití morkových kostí syrový morek vyjměte. Z kostí uvařte vývar k přípravě zahuštěných polévek a omáček a k podlévání masa při pečení a dušení.

Další recepty:
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Polévka z mletého hovězího masa s kapáním.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Telecí polévka z vývaru.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Thajská kuřecí polévka recept

Recepty
Motto

Masový vývar má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.