Recepty > polévky > masový vývar s květákem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 květák, 2 lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 800 ml vývaru z masa, sůl1/4 litru mléka, muškátový květ, 1/4 litru smetany, 1 vaječný žloutek
Recept na přípravu:
Květák rozdělíme na růžičky a opláchneme ve vodě. Vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a květák 10 minut povaříme. Vyjmeme ho, necháme okapat a dvě třetiny květáku prolisujeme. V polévkovém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a upražíme světlehnědou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem, osolíme, rozšleháme a 10 minut povaříme. Přidáme prolisovaný květák, koření a zalijeme mlékem. Nakonec polévku zalijeme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Již nevaříme. Polévku rozdělíme na talíře se zbývajícími růžičkami květáku.
Další recepty:
Brokolicová polévka s kari kořením a stroužkem česneku.
Polévka z podmáslí které dodají chuť sušené švestky.
Máslové pusinky - vánoční cukroví.
Drůbeží vývar z drůbežích koster a drobů.
Fazolová omáčka - podáváme ji s těstovinami.
Cuketa na kari je letní jídlo.
Brokolicová krémová polévka se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s drobením - kuřecí stehna omyjeme...
Česnečka recept na přípravu.
Kuřecí nudličky na kari a pórku - kuřecí maso nakrájíme na nudličky...
Fazolová polévka
Ochutnejte recept masový vývar s květákem.