Recepty > polévky > masoxová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny jsou vypsány v receptu.
Recept na přípravu:
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájený pórek a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, povaříme do měkka, můžeme obohatit i zavářkou (drobné těstoviny) a do hotové polévky přidáme zelenou petrželku nebo pažitku.
Další recepty:
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Krémová bramboračka s nepříliš tuhou šlehačku.
Červený boršč do kterého si smetanu přidá každý sám.
Rajská polévka se sýrovými knedlíčky které na talíři přelijeme.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Drožďová polévka s kapáním kterou ozdobíme nakrájenými natěmi.
Rybí polévka s houbami kterou podáváme s opečeným pečivem.
Rybí placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Brokolice v sýrové omáčcemá charakteristickou sýrovou chuť.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Zeleninový boršč ke kterému přidáme nadrobno nasekanu petrželku nebo kopr.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Kuřecí česnečka s česnekem podle individuální chuti.
Rybí polévka s rajčaty
Masoxová polévka přináší na české talíře svoji chuť.