Recepty > polévky > mazurská zelňačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g uzených žebírek, 500 g kysaného zelí, 1 menší cibule, 30 g tuku, 300 g brambor, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín a na mírném ohni uvaříme v nepřikryté nádobě do měkka. Cibuli osmažíme na tuku, brambory nakrájíme, polévku-vývar scedíme, uvaříme v něm brambory, přidáme zelí, cibuli a nakrájené maso, promícháme, osolíme, opepříme a je hotovo. Polévku podáváme s chlebem nebo vařeným hrachem.
Další recepty:
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Pikantní česnečka s nadrobno posekanou petrželkou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Fazolačka na kyselo
Mazurská zelňačka přináší na české talíře svoji chuť.