Recepty

Recepty > polévky > mazurská zelňačka

Mazurská zelňačka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g uzených žebírek, 500 g kysaného zelí, 1 menší cibule, 30 g tuku, 300 g brambor, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Maso opereme, zalijeme vodou a uvaříme. Kysané zelí nakrájíme, přidáme kmín a na mírném ohni uvaříme v nepřikryté nádobě do měkka. Cibuli osmažíme na tuku, brambory nakrájíme, polévku-vývar scedíme, uvaříme v něm brambory, přidáme zelí, cibuli a nakrájené maso, promícháme, osolíme, opepříme a je hotovo. Polévku podáváme s chlebem nebo vařeným hrachem.

Další recepty:
Jemná brokolicová polévka ke které přidáme šlehačku pro zjemnění chuti.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Králičí polévka se smetanou a houbami.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Hovězí Eintopf se zeleninou.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka s fazolemi kterou přilijeme šlehačkou.
Hovězí maso s křenem z pasty.
Staročeská zelňačka ze zelí.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Pikantní česnečka s nadrobno posekanou petrželkou.
Zeleninová polévka se svítkem nakrájeným na kolečka.
Fazolačka na kyselo

Recepty
Motto

Mazurská zelňačka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.