Recepty > kuře > medailónky Murgh Tikka
Potřebné suroviny:
4 kuřecí řízky
1 lžíce octa
1 dl šlehačky
1 vejce
sůl
mletý pepř
1 cibule
1 lžička zázvoru
olej
1 cibule
plátky citrónu
4 plátky másla
kečup
masox
worchesterová omáčka
Postup přípravy:
Z masa nakrájíme plátky, vložíme do misky a promícháme se solí, vejcem, zázvorem, pepřem, octem a ušlehanou smetanou a necháme v chladnu uležet do druhého dne. Druhý den opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme, zalijeme 1 dl vody, oškrábeme výpečky, přidáme máslo, kousek masoxu a povaříme. Dochutíme kečupem a worchesterem, krátce zavaříme. Šťávou poléváme maso a zdobíme kolečky cibule a plátky citrónu.
Další jídla:
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla medailónky Murgh Tikka přináší na talíř inspiraci.