Recepty > kuře > medová kachna
Potřebné suroviny:
1 kachna
sůl
4 lžíce medu
1 lžíce oleje
2 cibule
4 jablka
2 hřebíčky
2 kuličky celého černého pepře
4 kuličky nového koření
Postup přípravy:
Očištěnou, vykuchanou a omytou kachnu rozporcujeme, osušíme, osolíme, potřeme rozehřátým medem, který jsme trochu zředili vodou a necháme 2-3 hodiny odležet. Poté ji dáme do pekáče, podlijeme vodou, pokropíme olejem, přidáme nakrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme. Po 30 minutách ji odkryjeme, přidáme oloupaná, nakrájená jablka bez jádřinců, hřebíčky, černý pepř a nové koření, Podle potřeby znovu podlijeme a upečeme doměkka. Šťávu prolisujeme přes síto spolu s upečenými jablky a cibulí.
Další jídla:
Grilované kuře s nádivkou pečeme do křupavé kůrčičky.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuře na pomerančích nakrájíme na kostky o velikosti sousta...
Kachna na pomerančích a medu podáváme s rýží.
Italské těstoviny se špenátem nakonec dochutíme.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kachna na medu s brambory.
Husa pečená s jablky dozlatova.
Hovězí líčka na červeném víně osolíme a opepříme.
Srbský džuveč podáváme se zeleninovým salátem.
Krůta na pomerančích s brambory.
Italské rizoto s houbami ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Pečená kachna s jablky
Recept na přípravu jídla medová kachna přináší na talíř inspiraci.