Recepty > kuře > medová křídla
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
600 g kuřecích křídel, 200 g kečupu, 2 lžíce medu, 1 lžíce octa, chilli omáčka, mletý pepř, sůl
Postup přípravy:
Smícháním kečupu, chilli omáčky, medu, soli a octa si připravíme marinádu, do které vložíme kuřecí křídla a necháme je nejlépe přes noc v ledničce marinovat. Poté křídla vyjmeme z marinády, poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 °C po dobu přibližně 20 minut.
Další jídla:
Vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou zalitá smetanou.
Pečené kuře na moravance pečeme při 220 °C.
Medová srdíčka chutnají o Vánocích.
Marinované kuře pečeme, až se vytvoří křupavá kůrčička.
Hovězí guláš podáváme s chlebem.
Kuře na kari nakrájíme na kostky.
Boloňská omáčka na špagety posypeme strouhaným sýrem.
Kuřecí čína s ananasem do které přidáme arašídy.
Rajská omáčka z kečupu s těstovinami.
Kuřecí čtvrtky na zelenině pečeme 40 minut.
Medová marináda na potírání.
Gyros z kuřecího masa
Recept, podle kterého připravíme pokrm medová křídla.