Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > medová roláda

Medová roláda

Suroviny potřebné pro přípravu:

160 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g medu, 1 vejce, 4 žloutky, vejce, sníh ze 4 bílků, lžička jedlé sody

Recept na přípravu:

Umícháme žloutky, vejce, cukr a med. Pak lehce vmícháme střídavě sníh a mouku se sodou. Pečeme na plechu s pečícím papírem dozlatova. Upečenou roládu stočíme s papírem. Po vychladnutí papír sejmeme, roládu namažeme máslovým krémem a povrch rolády pocukrujeme.

Další recepty:
Jahodové knedlíky posypeme strouhaným tvarohem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Ořechová roláda bez mouky pokladená oloupaným banánem.
Ořechová bábovka se žloutky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta dozdobíme šlehačkou.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Oříšková piškotová roláda kterou posypeme nastrouhanou čokoládu a zavineme.
Borůvkový koláč s tvarohem pečeme do zlatova.
Nepečený borůvkový dort můžeme ozdobit šlehačkou.
Karamelový dort podélně rozkrojíme.
Jahodové knedlíky z hladké mouky podáváme se smetanou a cukrem.
Piškotová roláda s jahodami můžeme dozdobit případným zbytkem šlehačky.
Medová marináda

Recepty
Motto

Medová roláda umí vykouzlit na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.