Recepty > kuře > medové krůtí kousky se zeleninou a rýží
Potřebné suroviny:
400 g horního krůtího stehna bez kosti a kůže
200 g zelených fazolových lusků
4 lžíce worcesterské omáčky
červená paprika
3 lžičky medu
4 lžíce olivového oleje
sůl
2 stroužky česneku
1 lžička mletého černého pepře
barevný pepř
petrželová nať
Postup přípravy:
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme si worcesterskou omáčku: 4 lžíce worcesterské omáčky posypeme mletým černým pepřem a mícháním v ní rozpustíme med. Marinádou přelijeme kousky masa, zlehka je promícháme a necháme je odstát v lednici alespoň 1-2 hodiny. Mezitím si ve vroucí vodě krátce povaříme fazolové lusky, poté je zchladíme, osušíme a opečeme na rozpáleném oleji spolu s očištěnou a nakrájenou červenou paprikou. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, nasekanou petrželovou nať, promícháme a necháme ještě chvíli restovat. Na pánvi rozehřejeme olej a prudce opečeme maso ze všech stran asi 2 minuty. Pak oheň ztlumíme a za občasného míchání opékáme 20 minut, dokud není zcela měkké. Maso a zeleninovou přílohu podáváme spolu s rýží.
Další jídla:
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Játrová omáčka s rýží kterou dusíme doměkka.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla medové krůtí kousky se zeleninou a rýží přináší na talíř inspiraci.