Recepty > kuře > medové kuře na česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 3 lžíce medu, máslo, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, 2 lžičky oregana
Postup přípravy:
Máslo necháme změknout tak, aby se dalo rozmichat s medem a oreganem. Takto upravené máslo rozdělíme na tři díly a vložíme zpět do lednice. Kuře opláchneme vodou, očistíme a nařízneme kůži na prsou tak abychom pod ni mohli nacpat co nejvíce medového másla. Česnek vylisujeme a potřeme jím vnitřek kuřete společně se solí, pepřem a trochou oregana. Máslo vezmeme a dva kusy vložíme do vytvořených kapes na prsou kuřete. Třetí část másla vložíme dovnitř kuřete. Kuře na povrchu posolíme a vložíme péct do předem vyhřáté trouby. Máslo se v průběhu pečení rozteče po pekáči. Kuře během pečení průběžně podléváme a pečeme do zlatova.
Další jídla:
Kuřecí plátky s cuketou a žampiony.
Kotlety na česneku s mletou paprikou.
Kuře pečené na zelí okořeníme oreganem.
Vepřové koleno na červeném víně podáváme s vhodnou přílohou.
Hovězí na česneku s kořením.
Smažená kuřecí stehýnka s rozmarýnem.
Pravá řecká musaka jak ji vaří Řekové.
Grilované kuře na citronu a rozmarýnu grilujeme na dřevěném uhlí.
Medová marináda s kořením.
Recept kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Pečená kuřecí stehýnka podáváme obložená cibulkou.
Kuřecí stehýnka na česneku
Recept, podle kterého připravíme pokrm medové kuře na česneku.