Recepty > kuře > medové kuře na citronové šťávě
Potřebné suroviny:
kuřecí řízky nebo kuřecí paličky či křidýlka, 50-70 g másla, 2 lžíce medu, 1 lžička zázvoru, šťáva z poloviny citronu, sojová omáčka, pepř
Postup přípravy:
Použijeme-li kuřecí řízky, tak je lehce naklepeme. Rozehřejeme máslo s medem, přidáme citronovou šťávu, zázvor, trochu pepře a trochu sojové omáčky. Případně osolíme, ale není nutné, sojová omáčka je slaná dostatečně. Necháme trochu vychladnout a vložíme do ní kuře. Necháme marinovat alespoň 3 hodiny, čím déle, tím lépe. Plech či pekáček vyložíme papírem a kuře i s marinádou na něj přendáme. Pečeme v troubě vyhřáte na 220 °C asi 25-30 minut dozlatova.
Další jídla:
Těstoviny s listovým špenátem a zbytkem parmezánu.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Medové kuře pečeme za polévání vlastní šťávou.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Medové kuře se zelím a žampiony
Recept na přípravu jídla medové kuře na citronové šťávě.