Recepty > kuře > medové kuře na pomerančích
Potřebné suroviny:
kuřecí řízky, sůl, pepř, šťáva ze 2 pomerančů, mletý zázvor, med, 1 větší cibule, horčice, máslo
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme najemno a poklademe naspod pekáčku, na ni položíme osolené a opepřené kuřecí plátky, na ně máslo (cca 1/3) a dáme péci. Mezitím si připravíme směs ze šťávy z pomeranče, 4-8 lžic medu (dle sladkosti medu), 2 lžic hořčice a půl lžičky zázvoru. Tuto směs důkladně promícháme a potíráme jí maso každých 10 minut. Po půl hodině maso otočíme. Pečeme hodinu či o něco déle.
Medové kuře na pomerančích podáváme s rýží.
Další jídla:
Kuřecí stehna na zelí pečeme, až se udělalá křupavá kůrčička.
Medové kuře pečeme za polévání vlastní šťávou.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem.
Kuřecí maso na kari s rýží jako přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme za průběžného polévání.
Těstoviny s listovým špenátem a zbytkem parmezánu.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Plněná hovězí roláda s rýží.
Kuře na paprice se smetanou jehož chuť doplní kompot.
Drůbeží játrová paštika na kterou položíme lžíci másla.
Medové kuře se zelím a žampiony
Recept na přípravu jídla medové kuře na pomerančích.