Recepty > vánoční cukroví > medový salám
Potřebné suroviny:
3 dl převařeného medu, 250 g vlašských ořechů, 100 g máku, 5 rozemletých hřebíčků, 1 lžička mleté skořice
Postup přípravy:
Do převařeného a ještě horkého medu vmíchejte umleté ořechy a umletý mák a koření. Nechte částečně vychladnout. Vál pokropte vodou a těsto na něm zformujte do válečku. Uložte na suché místo a druhý den krájejte ostrým nožem na kolečka.
Další recepty:
Andělské oči s alginátovou kuličkou.
Obalované lískové oříšky obalíme v moučkovém cukru.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Žloutkové košíčky poléváme čokoládou a zdobíme.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme polovinou vlašského ořechu.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů obalíme v cukru.
Kuličky z piškotů a kokosu.
Kokosky máčené v čokoládě, polevě.
Máslové pusinky necháme na okrajích zrůžovět.
Kokosové kuličky se sušeným mlékem obalujeme v kokosové moučce.
Marcipánové košíčky nechte ztuhnout.
Vánoční kokosky ze salka 7 minut pečeme.
Jablkový salám obalíme cukrem.
Medové vánoční perníčky
Tuto pochoutku přináší recept medový salám.