Recepty > kuře > medvědí řízek
Potřebné suroviny:
Na přípravu jídla budeme potřebovat: 4 vykostěná kuřecí stehna, sůl, hladkou mouku, plnotučnou hořčici, 1-2 vejce, 4 rajčata, 4 červené papriky, 2 velké cibule, olej, máslo
Postup přípravy:
Vejce rozšleháme a trochu osolíme. Maso lehce naklepeme, osolíme, potřeme z obou stran hořčicí, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a opečeme po obou stranách zprudka na rozpáleném oleji. Poté přendáme do pekáče, poklademe nakrájenými paprikami, rajčaty a na kolečka nakrájenou cibulí, na zeleninu položíme na každou porci tenký plátek másla a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 250-250 °C. Pokud je potřeba, trošku podlijeme vodou, ale maso neobracíme a snažíme se, aby zelenina zůstala na mase, jen občas poléváme vypečenou šťávou.
Jako přílohu servírujeme bramborové knedlíky.
Další jídla:
Kachna na medu a zázvoru dopečeme kůrčičkou do zlatova.
Kuřecí řízky v jogurtu usmažíme.
Kuře plněné Nivou zakapsujeme a orestujeme.
Kuřecí stehna na houbách můžeme podávat s rýží.
Nakládané hlávkové zelí s křenem uložíme do chladu a temna.
Zapečené kuřecí řízky se smetanou ke konci dopečeme do růžova.
Kachna na pomerančích a medu chutná s rýží.
Cuketa zapečená s nivou podávaná s brambory a zeleninovým salátem.
Marinované kuřecí řízky podáváme s vhodnou přílohou.
Zapečené brambory se šlehačkou posypeme nakonec sýrem a necháme roztéct.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kachna pečená na medu podávaná s rýží.
Babiččino kuře pečeme do křupava.
Medvědí tlapky
Recept na přípravu jídla medvědí řízek přináší na talíř inspiraci.