Recepty

Recepty > vánoční cukroví > medvědí tlapky

Medvědí tlapky

Potřebné suroviny:

270g hladké mouky, 180g másla nebo Hery, 150g moučkového cukru, 150g strouhaných ořechů nebo mandlí, citronová kůra, 1/2 lžičky skořice, 2 tlučené hřebíčky, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce mléka
moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy:

Na vále zpracujeme těsto a necháme v mikrotenovém sáčku v lednici odležet. Plníme do suchých formiček a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Teplé medvědí tlapky obalíme v cukru.

Další recepty:
Pařížské koule z tatranky.
Vánoční ovoce necháme zaschnout a uložíme.
Košíčky s krémem a rozinkami plníme máslovým krémem a ozdobíme.
Ořechová vosí hnízda uchováváme v chladu.
Recept na pampeliškový med z květů pampelišek.
Mozartovy koule necháme ztuhnout.
Vánoční cukroví s medem a ořechy máčíme v čokoládové polevě.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pepčeme dozlatova.
Tmavá kokosová čokoláda daná vychladit.
Plněné čokoládové košíčky ozdobíme ořechem.
Vánoční nugát nechte 15 dní uležet.
Žloutková kolečka obalíme rozdrcenými ořechy.
Vosí hnízda s kokosem posadíme na hnědé piškoty.
Košíčky kokosové

Recepty
Motto

Medvědí tlapky přináší recept na tuto pochoutku.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.