Recepty > omáčky > meruňková omáčka k masu s portským vínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce másla, 1 lžíce medu, 100 g sušených meruňek, polovina lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 3 šalotky, 200 ml portského vína, šťáva z jednoho citronu
Jak připravit tento recept:
Sušené meruňky nakrájíme na nudličky, zalijeme vínem a necháme změknout. Mezitím oloupeme šalotku, kterou nasekáme nadrobno a na rozpáleném másle podusíme. Přidáme meruňky s vínem a dusíme dalších cca 10 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu, med, sůl a pepř. Omáčku podáváme ještě teplou k pečenému masu.
Další recepty:
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Kuřecí nudličky s ananasem podáváme s vařenou neochucenou rýží.
Jahodová polévka s kouskem pomerančové kůry.
Dýňová polévka se zázvorem posypaná nalámanými sušenkami.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Zeleninové karbanátky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Meruňková omáčka k masu kterou dochutíme a necháme vychladnout.
Jahodové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Čatní z jablek přendáme do sterilizovaných sklenic a uzavřeme.
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Čatní z cukety obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Rýžová kaše s meruňkami i se šťávou.
Sladkokyselá meruňková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje meruňková omáčka k masu s portským vínem a recept na přípravu.