Recepty > omáčky > meruňková omáčka s pepřem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml hovězího vývaru, 8 sušených meruněk, 2 dl meruňkového džusu, pepř, sůl
Jak připravit tento recept:
Omáčku připravíme z meruňkového džusu, hovězího vývaru a sušených meruněk. Směs pozvolna vaříme, až jsou meruňky měkké a poté jidochutíme solí a mletým pepřem. Omáčka musí být hebká a příjemně hustá tak, aby se při podávání držela na mase.
Další recepty:
Majonéza za 5 vteřin vyšlehaná.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Dršťková polévka z hub s pečivem.
Cuketa na kari vaříme, dokud mléko nezhoustne.
Zelná polévka s uzeným masem dochutíme a podáváme.
Smetanová křenová omáčka s knedlíkem.
Majonéza z mléka dochucená solí.
Koprová omáčka se smetanou.
Zapečené kuře v tatarské omáčce odkryjeme a ještě chvíli pečeme.
Majonéza bez vajec do které můžeme vmíchat nakrájené kyselé okurky.
Kuře na medu, česneku a zázvoru na marinádu.
Sojové maso na kmíně s těstovinami.
Boloňské špagety s mletým masem posypané strouhaným sýrem.
Meruňková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje meruňková omáčka s pepřem a recept na přípravu.