Recepty > polévky > meruňková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
750 g meruněk, 150 g cukru, 1,5 dl bílého vína, 1 vanilkový cukr
Recept na přípravu:
Meruňky očistíme, omyjeme rozřízneme na poloviny a vypeckujeme. Zalijeme je přibližně půl litrem vařící vody, přidáme vanilkový i obyčejný cukr a deset minut vše povaříme. Uvařené meruňky přetřeme přes síto, přidáme bílé víno a důkladně promícháme. Meruňková polévka se podává vychlazená.
Další recepty:
Plněné papriky se sýrem podáváme s vařenými brambory.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Červený boršč s masem.
Tukožroutská polévka v jídelníčku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Kmínová polévka s noky z mouky a mléka.
Boršč z nakládané řepy zahustíme moukou.
Tyrolské knedlíčky do polévky podle rakouského receptu.
Francouzská cibulačka s vínem posypaná sýrem.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Meruňková omáčka k masu za studena.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Meruňková polévka má své kouzlo.