Recepty > polévky > mexická polévka z kukuřice
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 lžíce olivového oleje, 1 lžíci másla, 1 jemně nakrájeá cibuli, 1 semen zbavená červená paprika, 1 semen zbavená feferonka, 450 g sladké kukuřice, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml zakysané smetany, sůl, pepř, 4 malé bochníky chleba, 2 červené papriky nebo 4 feferonky na ozdobu
Recept na přípravu:
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku. Přidejte kukuřici a opékejte další dvě minuty. Poté polovinu směsi opatrně přesypte do mixéru nebo kuchyňského robotu a zpracujte na hladkou kaši, podle potřeby můžete přilévat vývar. Všechnu kukuřičnou směs přemístěte do čistého kastrolu a přilijte vývar. Podle chuti dosolte a opepřete, uveďte do varu a pět minut vařte. Mezitím si připravte chleby, z bochníků odřízněte pokličku a vydlebte střídku. Do hrnce jemně přimíchejte zakysanou smetanu. Podávejte ve vydlabaných bochníčcích, porce pro dospělé ozdobte rozpůlenými feferonkami.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Gulášová polévka z mletého masa kterou velmi zvolna necháme dobře provařit.
Krémová zelňačka do které přidáme drcený česnek a smetanu.
Palačinky z ovesných vloček necháme přibližně 30 minut odstát.
Polévka z uzeného masa ke které přidáme uvařené kroupy.
Rychlá česnečka se sýrem a topinkou.
Bramboračka s houbami je vařená do změknutí brambor i hub.
Mexická fazolačka kořeněná římským kmínem.
Kuřecí maso s lečem podáváme s bramborovými hranolky.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Vývar z uzeného masa se zeleninou uvaříme do měkka.
Bramboračka s kroupami do níž vmícháme posekanou petrželovou nať.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Kukuřičná polévka
Mexická polévka z kukuřice přináší na talíře svoji chuť.