Recepty > polévky > milagutannír
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g skopového, hovězího nebo slepičího masa, 4 lžíce rýže, 2 cibule, 250 ml mléka, 50 g mletého kokosu, 50 g másla, lžička mletého pepře, polovina lžičky tlučeného hřebíčku, 1 lžička tlučeného kmínu, 3 lžičky koření karí, čtvrt lžičky skořice, 2 lžíce kečupu, sůl, citron
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na kousky, vložíme do vody, osolíme a vaříme. Mléko, šálek vody a kokos uvedeme k varu a vyvaříme asi na polovinu. Nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova. Vše koření, kečup a rýži přidáme do polévky a vaříme doměkka. Když je hotovo, vlijeme kokosové mléko a osmaženou cibulku s máslem, ochutíme tenkými plátky citronu a podáváme.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Bramborový guláš s fazolemi podáváme s chlebem.
Maďarský kuřecí perkelt do kterého protlačujeme sítem na halušky těsto.
Kulajda s koprem a vejci pokud ji máme radši sladší, přidáme cukr.
Kuřecí polévka se žampiony a drobně pokrájenou pažitku.
Koprová kulajda do níž vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Zelňačka s mrkví chutná nejlépe druhý den.
Vepřová kýta na zelenině s na různé způsoby upravenými brambory.
Kokosová rýže je recept indické kuchyně.
Luštěninová polévka na jejíž přípravu použijeme čočku a hrách.
Chlebová polévka se sýrem a šálkem smetany.
Hlíva s těstovinami dochucený bylinkami.
Jemná cibulačka je ochucena nadrobno nakrájenou pažitkou.
Polévka cibulačka se sýrem
Ochutnejte recept milagutannír.