Recepty

Recepty > polévky > minestrone s boby

Minestrone s boby

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 lžíce olivového oleje, 2 mrkve nakrájené na kolečka, 2 celerové řapíky nakrájené na plátky, cibule nakrájená na kostičky, 2 cukety podélně rozpůlené a nakrájené na plátky, posekaná červená paprika, 4 hrnky zeleninového bujonu, 2 plechovky krajených rajčat s italskými bylinkami, 2 hrnky celozrnných těstovin (rotelle, conchiglie či penne), 500 g čerstvých nebo mražených bobů, 1/4 hrnku strouhaného parmezánu

Recept na přípravu:

V hrnci zahřejte olej nad středním plamenem. Přidejte mrkev, celer a cibuli. Za stálého míchání je opékejte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte cukety a červenou papriku a opět za stálého míchání opékejte do zhnědnutí. Do hrnce přidejte bujon, rajčata a 2 hrnky vody a vše přivede k varu. Poté do polévky vsypejte těstoviny, stáhněte plamen a těstoviny vařte na mírném ohni, až budou al dente. Nakonec do polévky vmíchejte boby a nechte je důkladně prohřát. Při podávání každou porci posypejte parmezánem.

Další recepty:
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Italská Minestrone s rajčaty.
Smetanová celerová polévka s kostičkami housky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Chřestový krém povaříme.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Minestrone s boby má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.