Recepty > játra > minutková játra
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné ingredience:
500 g drůbežích jater, 8 g slaniny, 1 lžíce oleje, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, mletý pepř, zelené bylinky
Postup přípravy:
Omytá a očištěná játra rozřízneme na plátky, které na okrajích trochu nařízneme proti kroucení při úpravě. Plátky jater lehce poprášíme pepřem a trochu osolíme. Slaninu nakrájíme na tenké nudličk, které vložíme do větší pánve, ve které je na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova. Přidáme plátky okořeněných jater a cca 3 minuty zprudka orestujeme. Poté játra otočíme, přidáme obě sojovou omáčku, přiklopíme poklicí a 5 minut dusíme. Hotová játra přelijeme vydušenou šťávou, posypeme bylinkami a podáváme s na různé způsoby upravenými bramborami, zeleninovým salátem nebo s pečivem.
Recepty na další jídla:
Játra na víně chutnají.
Marinované kuře podáváme s rýží nebo bramborem.
Játra na cibulce dusíme doměkka.
Nádivka do kuřete které poté upečeme.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Vepřové maso se zeleninou podáváme s vhodnou přílohou.
Játrová pomazánka na horkých topinkách.
Dietní kuřecí salát s kopřivami.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Kuřecí salát s broskví podáváme s pečivem.
Drůbeží játrová paštika na másle.
Kuře s nádivkou
Recept, podle kterého je hračka připravit minutková játra.