Recepty > kuře > mladá husa na hrášku
Potřebné suroviny:
1 mladá husa
drůbeží vývar
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce másla
8 mladých cibulek
40 g tuku
600 g vyloupaného mladého hrášku
1 lžička cukru
Postup přípravy:
Vykuchanou, očištěnou a omytou husu osolíme, opepříme a dovnitř dáme máslo. Poté husu vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a upečeme v předem vyhřáté troubě. Na rozehřátém tuku osmažíme mladé cibulky nakrájené nadrobno, přidáme vyloupaný zelený hrášek, osladíme, podlijeme vývarem a pod pokličkou udusíme dopoloměkka. Když je husa již téměř upečená, přidáme připravený hrášek a spolu dopečeme.
Další jídla:
Kachna na divoko okyselená citronovou šťávou a vínem.
Kachna na medu, jako přílohu podáváme vařené brambory.
Marinované kuře podáváme s rýží či bramborem.
Krůtí maso na paprice dochutíme nasekanou zelenou petrželkou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená husa s bílým zelím a houskovým knedlíkem.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Marinovaná kuřecí křídla vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a upečeme.
Pečená krůtí stehna s vhodnou přílohou.
Kuřecí medailonky podáváme s chlebem.
Provensálské kuře podáváme s hranolky nebo rýží.
Nadívaná kachna s bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Pečená husí stehna podáváme s bramborovou kaší.
Krůtí řízky recept
Recept na přípravu jídla mladá husa na hrášku přináší na talíř inspiraci.