Recepty > moučníky a dezerty > mléčná čokoláda
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g kakaa, 150g sušeného mléka, 300g moučkového cukru, 350g 100% tuku (Omega), 1 vanilkový cukr
Recept na přípravu:
Tuk rozpustíme ve vodní lázni a do horkého (nesmí vřít) postupně přidáváme všechny přísady a mícháme, až se hmota spojí a je hladká.
Do čokolády můžeme přidat nakrájené rozinky, oříšky, kandované ovoce apod.
Další recepty:
Karamelový dort zdobený pomocí cukrářského sáčku.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitku.
Oříšková roláda potřená polevou.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Zelné placky z kysaného zelí upečeme ve vyhřáté troubě.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Dvoubarevná bábovka bez vajec s náplní.
Rýžový nákyp s jablky upečeme.
Domácí vánoční čokoláda do formiček.
Koláč se švestkami 30 minut dopečeme.
Jáhlová kaše na slano je výborná příloha.
Bílá čokoláda recept
Mléčná čokoláda vykouzlí na stole lahodnou chuť.