Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > mléčná jablečná rýže se skořicí

Mléčná jablečná rýže se skořicí

Suroviny potřebné pro přípravu:

140ml rýže, cca 500ml mléka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 2-3 lžičky cukru, 3 lžičky vanilkového pudinkového prášku, skořice, 1 jablko

Recept na přípravu:

Jablko oloupeme, nastrouháme a chvíli podusíme.
Rýži propláchneme na cedníku a necháme okapat. Do hrnce dáme vařit cca 450ml mléka, přidáme špetku soli, cukr a do vroucího mléka vsypeme rýži.
Ke konci mícháme a uvaříme kaši. Když je rýže měkká, přidáme zbylé mléko rozmíchané s pudinkovým práškem, podušené jablko a chvíli povaříme.
Dochutíme skořicí a pokud je potřeba, ještě cukrem.
Podáváme vychlazené.

Další recepty:
Jablečný koláč na plech potřeme polevou.
Jogurtové těsto na pizzu nalijeme na plech.
Ananasový dort s tvarohovým krémem necháme vychladit.
Mrkvové placky pečeme z obou stran dozlatova.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Těsto na štrůdl necháme odpočinout v chladnu.
Sýrové fondue posypeme mandlovými lupínky.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Dip z avokáda a majonézy.
Rohlíky ze špaldové mouky 15 - 20 minut pečeme.
Ananasový dezert s lesním ovocem ozdobíme popřípadě i kopečkem zmrzliny.
Banánový chlebíček s čokoládovou polevou.
Mléčná rýže

Recepty
Motto

Mléčná jablečná rýže se skořicí vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.