Recepty > polévky > mléčná květáková polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
květák, 100 g hladké mouky, 500 ml mléka, špetka soli, 4 plátky másla
Recept na přípravu:
Květák uvaříme v osolené vodě. Poté rozkvedláme v hrníčku hladkou mouku s mlékem a zahustíme tím polévku. Na každou porci květákové polévky na talíři přidáme plátek másla.
Další recepty:
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rajčatová omáčka z protlaku kterou vaříme na mírném plameni.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Mozečková polévka se žloutkem.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Mléčná rýže je oslazena cukrem a politá omáčkou.
Pórková polévka s ovesnými vločkami a brambory.
Smetanová žampionová polévka, žampiony nakrájíme na slabší plátky.
Mléčná polévka
Mléčná květáková polévka má své chuťové kouzlo.