Recepty > omáčky > mléková omáčka z ovoce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 500 ml masového vývaru, 300 ml mléka, 1 lžička jablečného octu, 1 kiwi, 1 hodně zralý banán, 1 pomeranč, zelená petrželka, sůl
Jak připravit tento recept:
Na másle krátce osmahneme hladkou mouku a zalijeme ji masovým vývarem. Přilijeme také teplé mléko. Přidáme na malé kousky nakrájený banán a kiwi. Z pomeranče vymačkáme všechnu šťávu a přilijeme do hrnce. Osolíme, ochutíme jablečným octem, chvíli povaříme a omáčku důkladně rozmixujeme. Nakonec přidáme jemně posekanou petrželku. Omáčku podáváme s vařeným kuřecím či krůtím masem, jako přílohu můžeme zvolit rýži, těstoviny nebo knedlík.
Další recepty:
Chilli con carne krátce prohřejeme.
Karbanátky z mletého masa podáváme s vařenými bramborami.
Brusinková omáčka k masu pečenému, grilovanému či vařenému.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Hovězí guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem.
Smažená cibule kterou podáváme k různým druhům kaší.
Koláč s tvarohem a ovocem dáme péci do předem vyhřáté trouby.
Těstoviny s tuňákem smícháme s obsahem pánve.
Mléková polévka se sekanou pažitkou.
Kuřecí srdíčka na smetaně která krátce prohřejeme.
Cibulová omáčka kterou podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Hamburská omáčka chutná s houskovým knedlíkem.
Tvarohová žemlovka do které přidáme sníh ušlehaný z bílků a cukru.
Kuřecí játrová paštika
Dozvíte se zde, jak se připravuje mléková omáčka z ovoce a recept na přípravu.