Recepty

Recepty > mleté maso > mleté maso v mrkvi

Mleté maso v mrkvi

Potřebné suroviny:

500g mletého masa (vepřové + hovězí), 1 cibule, 500g mrkve, 1 lžička polohrubé mouky, cca 100ml vody, sůl, máslo nebo olej

Postup přípravy:

Mrkev očistíme, nakrájíme na tenoučké plátky nebo nastrouháme na struhadle na okurku.

Na rozehřátém másle nebo oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mícháme a oddělujeme od sebe, aby nevytvořilo velké hrudky. Poté přidáme mrkev, chvilku orestujeme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Poté dochutíme, zaprášíme lžičkou mouky, ještě chvilku povaříme a odstavíme.

Mleté maso v mrkvi podáváme s brambory.

Další jídla:
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Babiččina zelňačka kterou přelijeme rozšťouchané brambory.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Houbové karbanátky s masem podáváme s bramborovou kaší.
Celerové placky do nichž můžeme přidat uzené maso.
Kuřecí placičky osmažíme.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Hovězí maso s mrkví

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo mleté maso v mrkvi.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.