Recepty

Recepty > polévky > moldavská čorba

Moldavská čorba recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.

Recept na přípravu:

500 g masa dáme vařit do osolené vody a když je napůl uvařené, přidáme zeleninu nakrájenou najemno (1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 brambora, 1 cibule, kousek pórku, čtvrtka bílého zelí, hrst fazolových lusků) a dovaříme. Pokud máme chlebový kvas, svaříme ho - na litr polévky stačí půl litru - a vlijeme do polévky, okořeníme sladkou paprikou, celerovou natí, koprem, libečkem, ještě podle chuti dosolíme a necháme bez varu asi čtvrt hodinky rozležet. Při podávání na talíři podle chuti jednotlivých strávníků ochutíme citronem nebo lžící kysané smetany.

Další recepty:
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Loštická polévka chutná.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Srbská čorba ze zeleniny.
Bramboračka s kroupami kterou vaříme do změknutí brambor.
Slepičí polévka s nudlemi kteroé v talíři přelijeme.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Fazolová čorba

Recepty
Motto

Moldavská čorba přináší na talíře vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.