Recepty > polévky > moldavská polévka zama
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které budeme potřebovat, jsou uvedeny v receptu.
Recept na přípravu:
Polovinu kuřete uvaříme v osolené vodě, do přecezeného vývaru dáme hrst fazolových lusků, jednu mrkev a cibuli, jednu petržel, kousek celeru. Vaříme asi čtvrthodinu, pak zakápneme citronem, podle chuti dosolíme, necháme přejít var. V malém šálku kysané smetany rozšleháme vajíčko a vlijeme do polévky, kterou hned zamícháme. Na talíři polévku sypeme čerstvým nebo mraženým koprem nebo petrželkou. Maso využijeme pro jiný pokrm nebo ho můžeme nakrájené do polévky vrátit.
Další recepty:
Majonéza bez vajec upravená dle chuti.
Fazolačka z bílých fazolí do které přidáme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Loštická polévka chutná.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky kterou podáváme s bílým pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Čočkovka okyselená trochou octa.
Rychlá čočkovka vařená, až změkne zelenina.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bramboračka s houbami vaříme ji do změknutí brambor i hub.
Srbská čorba ze zeleniny.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Vločková polévka s mlékem a žloutkem a zeleninou.
Americká buchta
Moldavská polévka zama přináší na talíře vytříbenou chuť.