Recepty > polévky > moravská česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 oloupaných a rozpůlených brambor, 1,25 litru vody, celerová a petrželová nať, špetka kmínu, 1 lžíce sádla, 4 stroužky česneku utřené se solí, tence pokrájený chléb, kostka bujónu
Recept na přípravu:
Oloupané a pokrájené brambory uvaříme v mírně osolené vodě s celerovou a petrželovou natí a špetkou kmínu. Na talíř dáme kousek sádla, utřený stroužek česneku se solí a tence pokrájený chléb usušený na suché pánvi. Když jsou brambory měkké, procedíme vodu do talířů, každému přidáme trochu rozmačkaných brambor. Můžeme samozřejmě vylepšit kostkou bujónu.
Další recepty:
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Celerová polévka s vločkami zalitá mlékem.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Smetanová celerová polévka do které přisypeme kostičky nakrájené osmažené housky.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Silná česnečka do níž vmícháme vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Polévka česnečka
Moravská česnečka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.