Recepty

Recepty > polévky > moravská cibulačka z červené cibule

Moravská cibulačka z červené cibule

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 středně velké červené cibule, lžíce mouky, 2 dcl bílého vína, olej, máslo, 100 g uzené krkovice, 800 ml zeleninového vývaru, pažitku nebo petrželku (plocholistou)

Recept na přípravu:

Na rozehřáté lžíci másla a oleje smažíme cibuli pozvolna tak aby se nepřepalovalo máslo a cibule získala zlatohnědou barvu. Pokud se nám cibule připaluje, můžeme přilévat po lžících vývar a pomocí vařečky připečeniny na dně a stěnách hrnce seškrábáváme. Poté zaprášíme lžící mouky, kterou krátce zarestujeme a zalijeme bílým vínem. Po chvíli přilijeme zbylý vývar a necháme polévku provařit. Občas zamícháme aby se nám mouka nepřichytla. Ve vedlejším hrci opečeme uzeninu nakrájenou na drobné kostky a při podávání ji spolu s bylinkami nasypeme na povrch polévky. Podáváme s bílým pečivem.

Další recepty:
Moravská česnečka a trochou rozmačkaných brambor.
Domácí nudle do polévky skladujeme na suchém chladném místě.
Květáková polévka s knedlíčky kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Hustá květáková polévka kterou zjemníme smetanou.
Květákové placičky se sýrem smažíme ze všech stran do zlatohněda.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Moravská zelňačka s pečivem.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Květáková polévka s mrkví a petrželí.
Cibulačka z červené cibule podáváme ji se zapečenými sýrovými toustíky.
Květáková polévka

Recepty
Motto

Moravská cibulačka z červené cibule přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.