Recepty > polévky > moravská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 50 g másla, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 3-4 litry vody, 4 lžíce rajského protlaku, 250 ml bílého vína, 250 ml zakysané smetany, 1 uzená klobása, sůl
Recept na přípravu:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme dorůžova na másle s drobně nakrájenou vibuli. pak zaprášíme moukou, zalijeme litrem vody, přidáme rajský protlak a víno, vše dobře rozmícháme a vaříme dokud zelenina nezměkne. Pak do polévky vmícháme vlažnou smetanu a polévku rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kolečka klobásy a povaříme. Podle chuti přisolíme.
Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kmínová polévka s vejci z vývaru.
Mexická salsa s chilli.
Krémová žampionová polévka se dvěma sýry.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mexická rajčatová polévka podáváme s čerstvým koriandrem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Francouzská cibulačka se sýrem a kousky bagety.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Telecí polévka
Moravská polévka má své chuťové kouzlo.