Recepty > moučníky a dezerty > moravské kynuté koláče
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
Těsto: 80 g cukru krupice, 2 vaječné žloutky, citronová kůra, 3O g droždí, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, sůl, 500 g polohrubé mouky
Náplň: ořechy, povidla, tvaroh, marmeláda...
Žloutek na potření
Recept na přípravu:
Z 50 ml vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, osolíme špetkou soli, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek a ohřáté mléko. Vaječné žloutky smícháme s tekutým máslem a přidáme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Z těsta tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a necháme ještě kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle výběru, vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 170 °C a pečeme, koláče by neměly příliš ztmavnout.
Další recepty:
Ananasová buchta - ananas nakrájíme na malé kousky...
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Tiramisu z pomazánkového másla nnecháme vychladit.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s knedlíky nebo chlebem.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Buchta s tvarohem - navrch poklademe kousky tvarohu.
Ovocný koláč poklademe ovocem.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Ovocný koláč s jogurtem
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm moravské kynuté koláče.