Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > moravské kynuté koláče

Recept na moravské kynuté koláče

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

Těsto: 80 g cukru krupice, 2 vaječné žloutky, citronová kůra, 3O g droždí, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 250 ml mléka, sůl, 500 g polohrubé mouky
Náplň: ořechy, povidla, tvaroh, marmeláda...
Žloutek na potření

Recept na přípravu:

Z 50 ml vlažného mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, osolíme špetkou soli, přidáme citronovou kůru, cukr, vanilkový cukr, kvásek a ohřáté mléko. Vaječné žloutky smícháme s tekutým máslem a přidáme. Vypracujeme hladké těsto, které necháme vykynout. Z těsta tvarujeme koláče, které klademe na předehřáté plechy a necháme ještě kynout. Poté potřeme žloutkem, naplníme náplní podle výběru, vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 170 °C a pečeme, koláče by neměly příliš ztmavnout.

Další recepty:
Ananasová buchta - ananas nakrájíme na malé kousky...
Koláč s tvarohem pečeme 40 minut.
Tiramisu z pomazánkového másla nnecháme vychladit.
Tvarohové šátečky můžeme na závěr pocukrovat.
Litý koláč s ovocem pečeme v předehřáté troubě půl hodiny.
Borůvkový koláč s drobenkou - vyšleháme tvaroh, jogurt, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou s knedlíky nebo chlebem.
Tiramisu z mascarpone s piškoty, které máčíme v kávě.
Buchta s tvarohem - navrch poklademe kousky tvarohu.
Ovocný koláč poklademe ovocem.
Tvarohová žemlovka z rohlíků.
Ovocný koláč s jogurtem

Recepty
Kynuté koláče

Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm moravské kynuté koláče.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.