Recepty

Recepty > polévky > moravské kyselo

Moravské kyselo recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

130 ml mléka, 4 brambory, 1 lžíce polohrubé mouky, 150 g kysaného zelí, drcený kmín, sůl, ocet

Recept na přípravu:

Zelí uvaříme doměkka. Brambory nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce, přidáme kmín a vaříme až změknou. Poté přidáme uvařené zelí a mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Necháme projít varem a nakonec dochutíme octem a solí.

Další recepty:
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Bramborová polévka se sušenými houbami, zeleninou a bylinkami.
Kyselá houbová omáčka kterou zjemníme kouskem másla.
Omáčka z cibule s vařeným bramborem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Čočková polévka se zeleninou kterou dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.
Bílá bramborová polévka se šlehačkou.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Čočková polévka na kyselo zdobená petrželkou.
Polévka kyselo z hub

Recepty
Motto

Moravské kyselo přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.