Recepty

Recepty > polévky > morkové knedlíčky do polévky

Morkové knedlíčky do polévky

Suroviny potřebné pro přípravu:

50g morku, 1 žemle, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, podle obliby česnek a majoránka nebo muškátový květ

Recept na přípravu:

Žemli pokrájenou na drobné kostičky pokropte mlékem rozšlehaným se žloutkem a nechejte prosáknout. Vmíchejte rozsekaný morek, mouku, strouhanku, sůl, pepř (utřený česnek, rozemnutou majoránku nebo muškátový květ) a nakonec tuhý sníh z bílku. Utvořte malé knedlíčky, zavařte je do polévky a vařte 3-4 minuty.

Další recepty:
Houskové knedlíčky do polévky vaříme přibližně 4 minuty.
Polévkové kapání uvaříme.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Celestýnské nudle jsou zavářka.
Drožďové knedlíčky do polévky které zaváříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Domácí majonéza z vejce a oleje.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Domácí klobásy dopečeme dočervena.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Játrové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Morkové knedlíčky do polévky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.