Recepty > polévky > morkové polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1-2 lžíce morku z hovězích kostí, 1 vejce, sůl, 1 rohlík, 2 lžíce mléka, petrželka, strouhanka, muškátový ořech
Recept na přípravu:
Žloutek oddělíme od bílku a utřeme se solí a vychladlým morkem. Přidáme na kostičky pokrájený, v mléce namočený a vymačkaný rohlík, petrželku, květ, jemně posekanou petrželku a je-li třeba, trochu strouhanky. Pak vmícháme z bílku tuhý sníh, podle potřeby ještě přidáme strouhanku, ve studené vodě namočenou lžičkou vykrajujeme malé knedlíčky a zavařujeme je do vařící polévky. Po asi třech minutách (podle velikosti) jsou uvařené.
Další recepty:
Sněhové pusinky pečeme při 100 °C.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Knedlíčky z droždí tvarujeme lžičkou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Sněhové knedlíčky do polévky se hodí ke špenátové polévce.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Polévkové knedlíčky
Morkové polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.