Recepty > polévky > mozečková polévka s mlékem
Suroviny potřebné pro přípravu:
100 g mozečku, 30 g másla, 20 g oleje, 50 g hladké mouky, 1,25 litru vody, 2 dl mléka, strouhaný muškátový oříšek, mletý pepř, kousek masoxu, petrželka, 1 žemle, sůl
Recept na přípravu:
Ze 20 g másla, z oleje a hladké mouky připravte světlou jíšku, postupně ji zřeďte vodou, rozšlehejte a vařte alespoň 20 minut. Mezitím mozeček opláchněte, vložte na čtvrt hodiny do vlažné vody, o chvilce odblaňte a pečlivě odstraňte úlomky kostí. Rozsekejte jej, osmažte na 10g másla, vložte do polévky současně s mlékem, kořením a solí a krátce povařte. Při podávání polévku posypte jemně rozsekanou petrželkou a kostičkami ze žemle, opraženými nasucho.
Další recepty:
Játrový guláš připravíme na slanině.
Gulášová polévka z mletého hovězího masa s červenou paprikou.
Ruský boršč se zakysanou smetanou.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Houbová kulajda s pepřem a octem.
Frankfurtská polévka s klobásou nakrájenou na kolečka.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Španělská česnečka se sýrem.
Guláš z hovězího masa na víně zvolna vaříme, až je maso měkké.
Gulášová zelňačka s celozrnným pečivem.
Chřestový krém krátce povaříme.
Mozečková polévka
Mozečková polévka s mlékem má své kouzlo.