Recepty

Recepty > polévky > mrkvová polévka s brambory

Mrkvová polévka s brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g mrkve, 100 g brambor, 1 cibule, 100 ml smetany, máslo, olej, sůl, kari koření

Recept na přípravu:

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme máslo s troškou oleje, na kterém osmahneme cibuli, přidáme mrkev a chvíli osmažíme. Přihodíme brambory, zalijeme vše vodou a uvaříme do měkka. Poté vše rozmixujeme, okořeníme kari, osolíme, pět minut povaříme, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Mrkvová polévka se může podávat se zakysanou smetanou nebo/a osmaženou houskou.

Další recepty:
Nádivka do kuřete které upečeme.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Polévkové nudle můžeme nakrájet nožem.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou zapečeme v troubě.
Červený boršč s masem.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Šunkové noky do polévky

Recepty
Motto

Mrkvová polévka s brambory má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.